Veel fietsverlichting werkt tegenwoordig op batterijen. Wel zo veilig, aangezien de lamp aanblijft als je stilstaat. Je wilt niet elke week de batterijen van je fietslamp vervangen, snappen we. Daarom zetten we de meest gebruikte fietsverlichting batterijen voor je op een rij. En ja, ze gaan lekker lang mee.
Kies de juiste batterij voor in je fietslamp
Goede reflectoren én goed werkende fietslampjes zijn onmisbaar. Een fietslamp die wordt aangestuurd door een dynamo is algemeen bekend. Echter levert dit vaak gedoe op bij nat weer, kan de houder gebogen zijn of het dopje slijten. Dit maakt het aanzetten van fietsverlichting niet makkelijker. Gelukkig werkt veel fietsverlichting tegenwoordig op batterijen. De meeste voorkomende batterij in fietslampen is de knoopcel: een platte, ronde batterij. Ook AA en AAA batterijen zijn regelmatig te vinden in fietslampen.
CR2032 knoopcel
Kleine fietsverlichting komt toe met minder stroom dan een grote fietslamp. Daarom volstaan ze met een kleine batterij: de knoopcel. De CR2032 van GP is een lithium knoopcel van 3 volt en een vermogen van 220 mAh.
Super Alkaline AA
De eenmalige AA batterijen van GP gaan lekker lang mee. Afhankelijk van de hoeveelheid energie die je fietslamp nodig heeft, functioneren de batterijen tot maximaal 90 uur! Dankzij de superieure batterijconstructie is deze batterij de beste keuze.
Super Alkaline AAA
De micro penlites van GP zijn ideaal voor het voor- of achterlicht van je fiets. Deze eenmalige batterijen gaan, afhankelijk van de energiebehoefte van je verlichting, tot 70 uur mee. Alle batterijen zijn optimaal beveiligd tegen lekken.
Zo vervang je de batterij van je fietslamp
Veel mensen gooien hun fietsverlichting weg als hij leeg is. Zonde! Het is niet nodig om naar de winkel te gaan en nieuwe lampjes te kopen. Je lost het goedkoper op door de batterijen te vervangen. Daarnaast is het ook nog beter voor het milieu. Win-win.
De meeste fietsverlichting draai je open met een schroevendraaier. Lukt dat niet? Dan hebben ze vaak een kliksysteem. Door voorzichtig met een mesje in de inkeping omhoog te duwen, open je de lampjes. Controleer altijd hoe de batterijen in de fietslamp liggen zodat je de nieuwe batterijen er goed in legt. By the way: knoopcellen hebben ook een plus en min zijde.
Vervang je een knoopcel? Raak deze dan zo min mogelijk aan met je handen. Het gemakkelijkst is om een kunststof tangetje te gebruiken. Het zuur van je handen kan namelijk nadelig werken voor de batterij waardoor hij minder lang meegaat.
Langdurige power
De batterijen van GP gaan lang mee. Elke batterijri bezit langdurige power waardoor je uren en uren kunt blijven fietsen zonder dat je fietslamp leegraakt. Wel zo prettig!
Betrouwbare batterijen
GP is een gerennommeerd batterij expert. Al onze batterijen zijn uitgerust met een suprieure batterijconstructie. Optimaal beschermd tegen lekken en voorzien van de nieuwste technieken.
Compleet assoritment
Er is voor iedere wat wils. Zit jouw batterij hier niet tussen? Schroom dan niet om een kijkje in het assortiment te nemen. Er zijn batterijen in allerlei soorten en maten.